Bel nu: 0229 507 903

Home » Zakelijk » Loonschade werkgever bij letsel werknemer

Loonschade werkgever bij letsel werknemer

Als onderneming kunt u schade lijden als gevolg van een uw werknemer overkomen ongeval. U dient immers de eerste 2 jaar van ziekte of arbeidsongeschiktheid volledig of deels door te betalen. En ook al heeft u zich tegen arbeidsongeschiktheid van uw werknemer(s) verzekerd, dan heeft u vaak te maken met een eigen risico. Daarnaast dient u wellicht kosten te maken ter re-integratie van uw werknemer.

Op grond van het Burgerlijk Wetboek kunt u als werkgever de netto- loonschade en de gemaakte re-integratiekosten verhalen op de (verzekeraar van de) partij die aansprakelijk is voor de schade van uw werknemer. U heeft de als werkgever geleden schade dus niet zelf te dragen!

Conform de wet is de partij welke aansprakelijk is voor de schade van de benadeelde partijen gehouden is de kosten van rechtsbijstand te vergoeden welke gemaakt moeten worden om de schade te verhalen. Advocatenkantoor Brugman kan in de meeste gevallen dan ook kosteloos uw schade op de aansprakelijke partij verhalen.

Verhalen van schade werkgever

U kunt als werkgever het aan de gewonde werknemer doorbetaalde loon verhalen op de aansprakelijke partij. Uiteraard helpen onze letselschade advocaten u hier graag bij, volledig kosteloos! U hoeft ons alleen de salarisspecificaties door te sturen en onze letselschadespecialisten doen de rest. U heeft er geen omkijken naar.

In sommige gevallen is er sprake van blijvend letsel bij uw werknemer. Op grond van de Nieuwe Wet Poortwachter dient u als werkgever voor re- integratie zorg te dragen. Dit kan met de nodige kosten gepaard gaan. Een aangepaste werkplek kost vaak enkele duizenden Euro’s. En wat als uw werknemer deel arbeidsongeschikt blijft, ook na re-integratie? U moet ook dan het loon in ieder geval 2 jaar lang doorbetalen. Als u eigen risicodrager bent zelfs nog veel langer. In deze gevallen is de bijstand van een letselschade advocaat van groot belang. Deze weet namelijk precies waar u recht op heeft en hoe uw schade verhaald kan worden.

Heeft u een zieke werknemer als gevolg van een ongeval? Bel of mail ons voor een geheel vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom op ons kantoor, maar wij komen ook graag bij u langs. Onze letselschade advocaat geeft u een advies op maat. Indien gewenst gaat hij direct voor u aan het werk. En dat zonder dat u kosten maakt.

Rechtwijzer

Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op