Bel nu: 0229 507 903

Home » Overlijdensschade voor nabestaanden

Overlijdensschade voor nabestaanden

Indien een naaste overlijdt als gevolg van een ongeval, verandert uw leven in één klap drastisch. Naast het zware gemis van uw partner, kind of ouder heeft u ook met schade op financieel gebied te maken. De begrafeniskosten moeten voldaan worden en het inkomen van de overleden persoon komt te vervallen. Is de verzorgende ouder overleden, dan komt u voor de vraag te staan hoe dit op te lossen. De hulp van een ervaren letselschade advocaat of overlijdensschade advocaat kan u bij al deze problemen helpen. Indien het overlijden het gevolg is van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, dan kan onze overlijdensschade advocaat u kosteloos helpen.

Begrafeniskosten en kosten levensonderhoud

Op grond van de wet komen bij een ongeval twee schade posten voor vergoeding in aanmerking. Dit zijn ten eerste de begrafeniskosten. Deze kosten worden vergoed aan de persoon die de begrafeniskosten gemaakt heeft. U kunt hierbij denken aan de kosten van de uitvaart zelf, maar ook de kosten van de gedenksteen en de condoleance op locatie.
De enige voorwaarde voor het vergoed kunnen krijgen van de begrafeniskosten is dat er geen verzekering is die alle kosten vergoed. Is er een verzekering, maar dekt deze niet alle gemaakte kosten? Dan kan het tekort van de aansprakelijke partij gevorderd worden.

Heeft u door een ongeval uw partner verloren? Dan hebben u en uw kinderen recht op een vergoeding van de kosten van levensonderhoud door de aansprakelijke partij. Was uw partner kostwinnaar, dan is het belangrijk dat u zich hierbij laat bijstaan door een erkende en ervaren letselschade advocaat. Het berekenen van overlijdensschade is namelijk niet eenvoudig.

Indien uw overleden partner (deels) de verzorgende ouder was, dan staat u als alleenstaande ouder voor een belangrijke keuze. Ga ik stoppen met werken of minder werken? Of kies ik ervoor om te blijven werken als voor het overlijden en wordt de opvoeding van de kinderen overgenomen door familie of vrienden? Beide keuzes hebben belangrijke financiële gevolgen. U heeft minder inkomen als u (gedeeltelijk) stopt met werken. Schakelt u anderen in, dan kan dit ook kosten met zich meebrengen. In beide gevallen hebben u en uw kinderen in ieder geval recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij.

Bent u door een ongeval een ouder verloren en was u van deze ouder afhankelijk in uw levensonderhoud? Dan dient de aansprakelijke partij uw kosten van verzorging over te nemen. Het is niet eenvoudig om deze schade te berekenen. Indien uw vader of moeder is overleden tijdens een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, worden de kosten van een gespecialiseerde letselschade advocaat of overlijdensschade advocaat echter volledig vergoed.

Wie heeft recht op overlijdensschade?

Niet alleen gehuwden, geregistreerde partner en kinderen hebben recht op een vergoeding van overlijdensschade. Lees hier meer over wie recht hebben op overlijdensschade.

Rechtwijzer

Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op