Bel nu: 0229 507 903

Home » Verkeersongeval tijdens wintersport

Verkeersongeval tijdens wintersport

Is u tijdens wintersport een verkeerongeval overkomen en bent u hierbij gewond geraakt? Dan is er sprake van letselschade. Mogelijk is een ander voor deze schade aansprakelijk. Maar wie spreekt u aan voor uw schade? En wat als u bent aangereden door een auto met buitenlands kenteken? Wie moet u dan aansprakelijk stellen en wie is er aansprakelijk voor uw letselschade?

Verkeersongeval tijdens wintersport

Als u tijdens de wintersport in het buitenland door een ander Nederlands voertuig bent aangereden, dan is er geen probleem. U kunt dan in Nederland uw schade verhalen en Nederlands recht is van toepassing. Maar helaas is dit een uitzonderingssituatie. Meestal vindt een aanrijding plaats met een voertuig uit een ander land. En wat dan?

Volgen internationaal recht is het recht van toepassing van het land waar de aanrijding heeft plaatsgevonden. Bent u in Oostenrijk aangereden door een voertuig met Oostenrijks kenteken? Dan is Oostenrijks recht van toepassing. Hetzelfde geldt als u in Oostenrijk door een Duitser of Fransman wordt aangereden.

De Europes WAM- richtijn

Betekent het voorgaande nu dat u uw claim ook in het buitenland moet indienen? En hoe doe je dit dan? Wie moet u aansprakelijk stellen en in welke taal moet u dat dan doen?

Bent u aangereden door een voertuig uit een EU-land? Dan is de Europese Wam- richlijn van toepassing. Op basis van deze richtlijn kunt u gewoon in Nederland het buitenlandse voertuig aansprakelijk stellen. Dit in de Nederlandse taal. Iedere buitenlandse autoverzekeraar in de EU moet namelijk in iedere lidstaat een ‘bureau’ hebben. Een aanspreekpunt waar u de schade kunt melden. Dit bureau regelt dan dat uw letselschade wordt vergoed.

Laat u bijstaan door uw kosteloze letselschade advocaat

Het voorgaande klinkt eenvoudig. Helaas is de praktijk anders. U kunt weliswaar in Nederland uw letselschadeclaim indienen, buitenlands recht is van toepassing. Het is daarom verstandig om u te laten bijstaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Deze weet precies welke stappen er genomen moeten worden en zorgt voor een maximale schadevergoeding.

Contact met uw letselschade advocaat van Advocatenkantoor Brugman

Wilt u uw letselschade kosteloos laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neemt u dan contact met ons op. Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u! Bel 0800 2784626 (gratis) of mail ons!

Rechtwijzer

Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op